30 June, 2011

MBLAQ Parody

hari tu...
masa tgh semak2 folder dlm laptop...
ternampak folder You're Beautiful Parody version 2PM...
n...
mase tu...
tiba2 kuar idea gler...
aky tanya kat adik aku...
"ngah,kau tak rase ke nak tgk MBLAQ wat parody?"
"parody ape?"
so..aku pon checkla...
cerita ape yang agak2 MBLAQ bley wat parody...
sblm ni aku tgk MBLAQ wat parody iklan je...
aku nak gak tgk dorang merosakkan drama...
kalau BOF n Ur Beautiful...
mcm dah boring sgt...
FULLHOUSE?
em...
diorang berani ke nak rosakkan cter sifu dorang sendiri??
tak boleh2...
mcm tak kne...
FUGITIVE PLAN B??
em..
dorang kne tanya RAIN dulu lah...
hahahaha...
SECRET GARDEN???
ahahahaha...
aku rase best lagi kalau dorg wat...
DREAM HIGH PARODY

hahahahaha!!!
mcm sengal je...
tapi kitorang dah senaraikan watak2 MBLAQ dalam tu...
siapa yang boleh jadi SAMDONG?
siapa yang boleh jadi JIN GUK?
siapa yang boleh jadi JASON?
siapa yang boleh jadi HYE MI?
siapa yang boleh jadi BAEK KHEE?
PILSUK?
disebabkan MBLAQ ade 5 orang je...
so..
kitorang tak tau nak letak siapa jadi PILSUK...
abaikan jela...
hahahaha...
ni sebab bila idea gile dtg la ni...

ok...kitorg dah decide watak2 nya hasil discussion kami berdua...


G.O MBLAQ as Sam Dong
alasan:SamDong dlm dream high tu awal2nya selekeh...lama2 baru dia transform handsome...jadi...G.O lah yang paling sesuai untuk watak Sam Dong sbb dulu dia simpan facial hair awal2 debut dl...dsamping suaranya yang lunak tidak terperi itu...


Seung Ho as Jin Guk
alasan:Seung Ho sgt terkenal dgn wajahnya yang innocent dan pemalu...jd sesuai sgtlah dia jadi Jin Guk memandangkan Jin Guk dlm dream high pon terserlah keinnocent an nya...hahahaha...gentle pun gentle...


Lee Joon as Jason
alasan:kepakaran Lee Joon menari dan menyanyi lebih kurang je macam Jason dlm dream high...poyo pun poyo...hahahahaha...
kalau Jason Dream High terkenal dgn madahnya;
Is it my turn already?
Lee Joon pula terkenal dengan madahnya;
You shouldn't do that...
huhuhuhu...



Mir as Hye Mi
alasan:sbb Mir je yang sesuai jadi Hye Mi disebabkan kecomelannya dan senyumannya yang menawan tu.Walaupun Hye Mi dalam dream high tu sombong gile...tapi...takkan nak bagi G.O kot jadi Hye Mi?


Cheon Dung as Baek Khee
alasan:bila cheon dung make up,sebiji giler muka dia mcm Sandara Park.
lagipun,cheon dung bila make up,mmg nampak dia tu mcm perempuan yang berlagak,sombong...so sesuai sgt la cheondung jd baek khee...baek khee kan jahat dlm cter ni?hahahaha

Zettai Kareshi Idaman

Semalam aku n adik aku habiskan tgk cter Zettai Kareshi a.k.a Absolute Boyfriend
hohoho...
memang absolute boyfriend dia...
gile...
siapa yang tak nak dpt boyfriend yang gila punye perfect mcm tu...
romantik ade...
seksi ade...
handsome ada...
pandai masak ade...
caring ade...
pendek kate...
SUMER ADE!!!
100 / 100!!!!!!

smlm aku n adik aku ade idea gler...
hahahaha...
kitorang pon nak ade absolute boyfriend cmtu gak...
dsebabkan dlm cter tu...
heroin tu boleh pilih karakter n muka boyfriend cmne yang dia nak...
kitorang pon nak..
kalau tak dpt yang asli...
kite dptkanlah yang robot pon takpe..hahahaha...
adik aku nak Zettai Kareshi versi SEUNGHO...
aku plak nak Zettai Kareshi versi G.O...
hahahahaha!!!

kitorang mngarut2 smlm...
kalau ade SEUNGHO n G.O...
bolehlah ajak g dating selalu...
g giant tiap2 hari pun tak apa...
paling tak boleh bla...
adik aku kate...
SEUNGHO boleh amikkan report kad kat sekolah...
mesti kwn2 jeles..
hahaha..
abis aku?
mane ade report2 kad ni dah...
kalau nak hantar n jemput aku dr kolej
best gak...
abis kelas je
G.O dtg amik aku g dating ke...
mkn nacho kat SACC MALL pun ok gak..
huhuhuhu....
kitorang rela habiskan duit utk repair bill kalau dorang rosak ke ape ke...
yg penting hati puas...
hahahaha...
cume kalau ending dia sebiji mcm cter zETTai Kareshi tu...
tak best gak...
sbb robot tu 'mati' gak ending dia...
tapi...kalau zettai kareshi kitorang pon mati
okla fine...
tapi mase tu mesti dah dpt SEUNGHO n G.O yang aslilah..
hahahahahah!!!!
pergh,sgt gila idea ni...
adoi...
ni dah kempunan nak jumpe dorg sgtlah ni...
ahakz!

 Yang Seung Ho
Jung Byung Hee a.k.a G.O

On Rainy Day


hari ni bertarikh 1 julai 2011
tarikh di mana oppas B2ST
akan wat konsert daebak mereka di malaysia...
oh...
sedihnya hati...
harapanku tinggi menggunung utk g konsert dorang hari ni
ya...
aku mmg tak mampu nak beli tiket konsert dorg...
aku hanya mampu masuk KPOP HITZ contest je...
utk dptkan tiket free...
huhuhu....
walaupun junhyung the rapper dah berpunya secara officialnya...
aku tak peduli...
yg penting gikwang masih single,adorable n available...
adoi...
adik aku penah cakap...
n member2 pun pnah cakap...
"kalau kita penah mimpi pasal orang tu,maknanya kita takkan dapat jumpa orang tu di alam nyata..."
huh!
tak ada maknanya aku nak percaya...
aku hanya percaya mimpi tu just mainan tidur...ZzZz...
kenapa aku tak pecaya?
sebab...
aku tak penah mimpi pun pasal 2AM dgn B2ST...
tapi tak dpt gak jumpa dorang...
habis tu...
orang yang dpt g konsert RAIN,B2ST,2AM n SUJU sume2 tu
tak penah mimpi pasal dorang langsunglah...
menipu je tu...
huhuhu...
sgt kecewa...
kalau aku dpt g konsert dorang harini...
aku tak kisah pun kalau aku kena balik kolej awal dr 11 julai..
sbb aku rase cuti aku dah perfect...
ada semangat nak stadi...
hahahahaha...



GiKwang oppa...
menyanyilah dikau di sana...
tak dpt nak tgk oppa wat america dance live kat sini...
harapkan tgk kat oh my school jela...
hohohoho...
minum air masak2 byk2 ok...
takut t suara pecah plak...
balik korea t...
kim salam kat MBLAQ...
kim slm syg kat G.O oppa...
suh dia wat betul2 dlm Immortal Song...
HEheheHE...
kim slm kt FT Island skali..
especially to Honggi oppa...
hahahaha...

ai...mcm ade udang di sebalik mee pula aku ni kalau nk g konsert B2ST...
aku senanya nak jumpa sape senanya ni..
hello...
G.O tu MBLAQ
Honggi tu FI Island 
k?
ok gikwang...
jgn peluk2 perempuan plak kat sne..
nanti dpt antifans...
arasso?
makan roti canai
jgn gelojoh2 sgt...
hahahaha...

29 June, 2011

Don't Love Me Part 5

“Apa?Omma dengan appa nak percepatkan perkahwinan kami?”Soal Ji Yeon,tidak percaya.Dong Hae turut terkedu saat mendengar keputusan drastik kedua-dua orang tua Ji Yeon itu.Jung Hyun pula lebih selesa mendiamkan diri.Dalam diam,dia turut menyokong keputusan ibu bapanya itu.
“Tapi…Ji Yeon kan baru habis belajar?Takkan appa dengan omma tak nak bagi Ji Yeon peluang untuk berdikari?”Soal Ji Yeon lagi.”Dong Hae,awak pun mesti tak setuju dengan keputusan omma dengan appa saya kan?”Soal Ji Yeon lagi.Kali ini,dia memandang ke arah Dong Hae.Mengharapkan agar lelaki itu turut menyokong pendapatnya.Bukankah lelaki itu turut tidak bersetuju dengan pertunangan yang diaturkan itu?Ji Yeon memandang ke arahnya dengan penuh berharap agar lelaki itu menyebelahinya.Perlahan-lahan,Dong Hae melepaskan keluhannya.
“Ahjussi,saya rasa apa yang Ji Yeon cakap tu betul.Sekurang-kurangnya,ahjussi kena bagi peluang kepada Ji Yeon untuk berdikari.Saya yakin,Ji Yeon pasti belum bersedia untuk berkahwin,”kata Dong Hae.Ji Yeon tersenyum lega.Ternyata Dong Hae juga tidak bersetuju dengan perancangan ibu bapanya itu.
“Berdikari ke…nak bercinta dengan lelaki lain?”Tiba-tiba sahaja Jung Hyun menyampuk perbincangan mereka setelah sekian lama membisu.Ji Yeon dan Dong Hae menoleh ke arahnya serentak.
“Oppa!”Marah Ji Yeon.Jung Hyun mencebik.
“Oppa tahu…Ji Yeon tak nak ikut perancangan omma dengan appa disebabkan lelaki tak guna tu kan?”Soal Jung Hyun,sekaligus menghina Ji Hoon,lelaki yang menjadi penghalang dalam perkahwinan ini.Ji Yeon terkejut.
“Apa oppa cakap ni?Hal ni tak ada kena mengena langsung dengan Ji Hoon oppa!”Balas Ji Yeon.Jung Hyun tersenyum sinis.
“Ji Hoon oppa?Tengok tu,omma…appa…Kan betul apa yang Jung Hyun cakap?Ji Yeon memang ada niat tak nak teruskan pertunangan ni sebab dia ada lelaki lain.Sedangkan dengan tunang sendiri pun dia tak pernah berlembut,”kata Jung Hyun.Dong Hae pula memendam perasaannya.Ternyata jelas Ji Yeon amat mencintai Ji Hoon walaupun baru sahaja berkenalan dalam tempoh yang singkat.Cinta pandang pertama!
“Dong Hae,kau dengar sendiri kan?Adik aku panggil lelaki tu lebih mesra daripada cara dia panggil kau.Terang-terang,Ji Yeon lebih cintakan lelaki tu,”kata Jung Hyun.
“Oppa,cukuplah!Dong Hae kan baru sembuh.Oppa tak boleh marah-marah dekat Dong Hae,”kata Ji Yeon,membela Dong Hae.Dong Hae kemudiannya berdiri.Ji Yeon dan Jung Hyun berhenti daripada terus berbalah.Kedua-dua orang tua Ji Yeon turut terkejut dengan tindakan Dong Hae itu.
“Chuwesuhamnida.Saya terpaksa balik dulu,”kata Dong Hae,meminta izin untuk beredar.Rasanya tidak perlu lagi dia terus berada di situ.Dong Hae mulai beredar dari situ.
“Dong Hae!”Panggil Ji Yeon.Namun,lelaki itu tidak menoleh ke arahnya.Jung Hyun pula cuba menghalang Dong Hae daripada terus beredar.Tangan Dong Hae itu segera dicapainya.Dong Hae berhenti daripada terus melangkah.
“Takkan kau nak terus mengalah,Dong Hae?”Kali ini,intonasi suara Jung Hyun kembali lembut.Tidak lagi kasar seperti tadi.Ji Yeon pula mulai mendekati ke arah mereka.”Kau sendiri kata yang kau akan cuba memenangi hati Ji Yeon supaya dia pun turut cintakan kau.Takkan kerana lelaki tu je,kau dah mengalah?”Soal Jung Hyun.Dong Hae menoleh ke arahnya.Secara tidak sengaja,pandangannya bertembung dengan pandangan Ji Yeon.Dong Hae dapat melihat perubahan wajah Ji Yeon selepas mendengar kata-kata Jung Hyun itu.Akhirnya,Ji Yeon tahu juga isi hatinya yang selama ini berusaha diluahkannya.Dong Hae melepaskan keluhan berat.
“Apa kau cakap ni?Mana ada aku cakap macam tu.”Dong Hae berdalih.Dia kemudiannya memandang ke arah Ji Yeon sambil tersenyum.”Jung Hyun bergurau je.Saya tak pernah cakap macam tu.Lagipun,awak pun tahu yang saya memang tak sukakan awak.Takkanlah tiba-tiba je saya nak jatuh cinta kat awak pula,”kata Dong Hae.Lama mereka memandang antara satu sama lain.Dong Hae kemudiannya menoleh ke arah Jung Hyun sambil meletakkan tangannya pada bahu Jung Hyun.
“As a brother,you should know your sister better than me.She really loves Ji Hoon.Lagipun,kau sendiri yang cakap…kau nak aku bahagiakan Ji Yeon.Jadi,kalau betullah Ji Hoon boleh bahagiakan Ji Yeon,untuk apa lagi aku nak teruskan pertunangan ni?”Soal Dong Hae.Jung Hyun terdiam.Dong Hae kemudiannya mendekati ke arah Ji Yeon.Tangan wanita itu dicapainya.Mata Ji Yeon terbuka luas apabila melihat cincin pertunangan milik lelaki itu diletakkan di atas tapak tangannya.Ji Yeon memandang ke
arah Dong Hae.
“Tak payahlah pandang macam tu.Awak sendiri kata yang awak tak suka bertunang dengan saya.Jadi,saya nak tolong realisasikanlah impian awak tu,”kata Dong Hae,tenang.
“Tapi Dong Hae…”
“Saya pun tak pernah teringin nak bertunang dengan awak.Awak mesti ingat lagi kan yang saya pernah cakap macam tu kat awak?”Soal Dong Hae sambil mengukir senyuman manis.Kedengaran lelaki itu melepaskan keluhan kecil.”So…kita dah bebaslah.Saya bukan lagi tunang awak dan awak bukan lagi tunang saya.Seronoknya…tak adalah omma saya nak bising-bising lagi suruh saya datang rumah awak,”kata Dong Hae.Dong Hae kemudiannya meninggalkan Ji Yeon sambil memandang ke arah Jung Hyun.
“Aku balik dululah,”kata Dong Hae,sambil menepuk bahu kiri Jung Hyun.
“Dong Hae ah…”Jung Hyun cuba memujuk Dong Hae lagi.Namun,Dong Hae terus sahaja meninggalkan mereka.Jung Hyun kemudiannya menoleh ke arah adik perempuannya yang sekian lama membisu itu.
“Oppa takkan ambil tahu apa-apa lagi pasal Ji Yeon,”kata Jung Hyun sebelum beredar.Ji Yeon terduduk di situ.Benarkah pertunangan mereka sudah dibatalkan oleh Dong Hae?Apa yang penting,benarkah Dong Hae mencintainya dalam diam?



Kerja yang dilakukan oleh Ji Hoon terhenti apabila tiba-tiba sahaja kedua-dua matanya ditutup dari belakang.Namun,Ji Hoon tidak cepat melatah.Sebaliknya Ji Hoon menyambung semula kerjanya walaupun dalam keadaan matanya tertutup.
“Sudah-sudahlah tu.Bukannya saya tak biasa dengan gurauan awak ni,”kata Ji Hoon,tenang.Perlahan-lahan,kedua-dua tangan itu dialihkan oleh pemiliknya.
“Jenis gurauan apa lagi yang saya boleh gunakan untuk awak hah?”Soal Seung Mi sambil memandang ke arah Ji Hoon dengan raut wajah yang masam.Ji Hoon mengukir senyuman nipis.
“Tak payahlah,Seung Mi.Saya tak kisah pun awak nak bergurau macam mana dengan saya.Saya terima je.Siapa lagi yang sudi bergurau dengan saya kalau bukan awak,”kata Ji Hoon.Seung Mi kemudiannya mengambil tempat di belakang Ji Hoon sementara Ji Hoon pula terus menyambung kerjanya yang tertangguh seketika itu.Seung Mi sekadar memerhati.Sesekali bibirnya tersenyum nipis tatkala melihat Ji Hoon yang kusyuk menyiapkan kerjanya itu.Tidak dinafikan,Ji Hoon adalah satu-satunya lelaki yang berjaya menambat hatinya sejak dari dulu lagi.Apatah lagi,selepas berlakunya kejadian malang yang menimpa keluarga Ji Hoon 12 tahun yang lalu,kehidupan Ji Hoon kelihatan terumbang-ambing.Dalam sekelip mata,Ji Hoon kehilangan keluarganya.Omma,appa serta adiknya Jun Ho.Disebabkan kejadian itu,keluarga Seung Milah yang bertanggungjawab untuk menjaga kebajikan Ji Hoon memandangkan keluarga Seung Milah yang lebih rapat dengan keluarga Ji Hoon.Oleh itu,tidak hairanlah sekiranya Ji Hoon begitu menghargai jasa baik keluarga Seung Mi yang telah banyak membantunya itu.Kemalangan itu jugalah yang membuatkan Ji Hoon menjadi lebih matang dan tabah dalam mengharungi kehidupannya.
“Yah,awak berangan ke?Nak dekat sepuluh kali saya panggil awak,”kata Ji Hoon sambil mengawang-awangkan tangannya.Seung Mi tersentak.
“Awak dah habis kerja ke?”Soal Seung Mi.Malu pula ditegur oleh Ji Hoon.Ji Hoon angguk.
“Kejap,saya nak panggil Seung Jae,”kata Ji Hoon,sambil memandang ke arah sebuah bilik yang lain pula.Seung Mi sekadar diam,akur sahaja kehendak Ji Hoon itu.
“Seung Jae!”Laung Ji Hoon sambil melemparkan pandangannya ke luar biliknya.Selang beberapa saat kemudian,muncullah Seung Jae di hadapan biliknya dalam keadaan berpeluh.
“Apa dia,hyung?”Soal Seung Jae.Belum sempat Ji Hoon menjawab pertanyaan Seung Jae itu,pantas sahaja Seung Jae meluru ke arah Seung Mi.
“Noona masak apa hari ni?Laparlah.”Seung Jae merengek manja terhadap kakaknya itu.Seung Mi mencebik.
“Mandi dulu,barulah tanya pasal makan.Busuklah!”Seung Mi menutup hidungnya sambil menolak tubuh Seung Jae yang mulai dekat dengannya itu.Seung Jae memuncungkan mulutnya.
“Ala…noona.Nak manja-manja sikit pun tak boleh.Mentang-mentanglah hyung ada.Adik sendiri pun buat-buat tak kenal,”rajuk Seung Jae.Seung Mi tersenyum.
“Hari ni,kau tutup ofis,arasso?”Kata Ji Hoon sambil mengemas barangnya yang masih belum habis disusun itu.Seung Jae sekadar angguk.Memang dia sudah maklum bahawa hari itu merupakan gilirannya pula untuk menutup pejabat.
“Kalau hyung ada tertinggal barang,jangan suruh Seung Jae ambilkan.Seung Jae penat,”kata Seung Jae,selamba sebelum beredar dari situ.Seung Mi sekadar tersenyum.Ji Hoon dengan Seung Jae tidak habis-habis bergaduh.Hubungan mereka seperti rakan sebaya walhal Seung Jae sebaya dengan adik Ji Hoon.
“Jom balik,Seung Mi,”kata Ji Hoon sambil mengambil jaketnya yang tergantung di kerusi itu.
“Motor awak dah okey ke?”Soal Seung Mi.
“Selagi Seung Jae tak habis bayar lagi,kena kurunglah motor saya kat bengkel tu,”balas Ji Hoon.Seung Mi tertawa kecil.
“Mianeyo…Seung Jae tu memang nakal.Awak pun tahu kan perangai dia macam mana,”kata Seung Mi pula.Ji Hoon tersenyum.
“Awak datang sini naik apa tadi?”Soal Ji Hoon.
“Bas,”jawab Seung Mi,pendek.
“Jadi,marilah kita sama-sama naik bas,”kata Ji Hoon sambil ketawa.Seung Mi turut tertawa.Ji Hoon kemudiannya mencapai tangan Seung Mi sambil beredar dari situ.Seung Mi yang terpana dengan tindakan Ji Hoon itu mengukir senyuman manis kemudiannya.Kembang hatinya apabila tangannya itu kini berada dalam genggaman Ji Hoon,lelaki yang amat dicintainya itu.
Sepanjang berada di dalam bas itu,Ji Hoon lebih banyak mendiamkan diri dan kelakuannya itu sedikit sebanyak meresahkan Seung Mi.Seperti ada sesuatu yang membebani fikiran lelaki bernama Jung Ji Hoon itu.
"Ji Hoon."Dengan lembut,Seung Mi menegurnya.Ji Hoon menoleh ke arahnya sebaik sahaja mendengar teguran daripada wanita itu."Awak tak sihat ke?Macam ada masalah je,"kata Seung Mi.Perlahan-lahan,Ji Hoon mengukir senyuman segaris sambil menggeleng.
"Saya tak apa-apa,"kata Ji Hoon.
"Tipulah.Selalunya awak yang banyak cakap.Tapi,hari ni awak macam diam sangat.Mesti awak ada sesuatu yang awak cuba sembunyikan dari saya kan?"Teka Seung Mi.Kedengaran Ji Hoon melepaskan keluhan berat.Sah!Lelaki itu mempunyai masalah!
"Saya rasa...adik saya,Jun Ho..."Perlahan-lahan,Ji Hoon menutur kata.Hati Seung Mi mulai berdebar sebaik sahaja mendengar nama Jun Ho meniti di bibir Ji Hoon.Kenapa pula dengan Jun Ho?Ji Hoon menelan air liur.Seolah-olah amat berat baginya untuk meluahkan segala yang tersimpan di dadanya selama ini.
"Tak apalah.Saya...saya cuma rindukan adik saya.Tu je..."kata Ji Hoon.Seung Mi hampa.Dia yakin Ji Hoon merahsiakan sesuatu daripadanya.
"Ah...mungkin saya penat sangat kot hari ni.Awak jangan risaulah.Saya okey je,"kata Ji Hoon lagi.Seung Mi kemudiannya mengukir senyuman nipis.
"Awak nak pergi jumpa dengan Jun Ho ke?"Soal Seung Mi,lembut.Ji Hoon menggeleng.
"Tak apa.Lagipun dah lewat ni.Saya boleh pergi esok,"kata Ji Hoon,menolak baik ajakan Seung Mi itu.Seung Mi akur.Seung Mi kemudiannya memandang ke arah Ji Hoon yang ketika itu sudah menoleh ke arah pemandangan di sebelahnya.Entah apalah yang sedang bermain di fikirannya ketika ini.Apa kaitannya dengan Jun Ho yang sudah lama meninggal dunia dalam kemalangan 12 tahun yang lalu itu?

Jung Ji Hoon
 Lee Dong Hae
 Song Ji Yeon
 Song Jung Hyun
Park Seung Jae
Song Hye Kyo as Park Seung Mi

28 June, 2011

...Bekas-Bekas...


 yup...LEE JUN HO 2PM...adalah member 2PM pertama yang aku minat...sebab?Sebab muka dia mcm RAIN ..hahahaha..tu je alasan dia...
tapi aku start kurang minat kat dia...
lepas tengok wild bunny...
sebabnya...
JUN HO dalam tu mcm serius sikit...
tak kelakar sgt...
sbb tu aku tukar minat kat org lain plak lepas tu...


 OK TAEC YEON 2PM...adalah member kedua 2PM yang aku minat...
well...sebabnya?
sebab aku rasa dia paling cool dlm 2PM...
tapi sekejap je...
aku start minat dia pun lepas tgk IDOL SHOW...
lepas tu...
dah tak minat dah...
hahahaha....

  
RYEO WOOK SUJU...em..start minat dia pun lepas tgk 
MV SORRY2...
minat sebab suara dia kot...
tapi kejap je...
sebabnya???
hahahaha...


ni lah penyumbang utama aku tak minat kat RYEO WOOK lagi...CHOI SI WON SUJU...yang kini merangkap salah satu daripada adik ipar aku...hahahaha!
well,terminat kat dia...sebab kekacakan diala kot...
tapi...aku tak ingat sejak bila aku dah tak minat dia...em..
sebab sekejap sgt...
lepas SI WON je...aku minat kat LEE TEUK smpai sekarang...


hahahaha...LEE MIN HO juga pernah menjadi mangsa aku...
minat dia pun mse tgk BOF la...
tapi,bila aku tahu adik aku pun minat dia...
aku pun terasa nak tukar F4 lain lah...
so..daripada LEE MIN HO ...
aku minat kat KIM BUM pula...hahahaha..
tak menyesal pun...
kira sekarang ni...
LEE MIN HO ni merangkap salah satu drpd adik ipar juga...
hahahaha...


JUNHYUN SHINee...
aku start minat dia lepas tgk MV REPLAY...
aku rase mase tu dialah yang paling handsome sekali...
tapi...
lepas tgk MV LUCIFER...
aku ter...ter...terpikat kat si LEADER,ONEW...sampai sekarang...
kiranya...lamalah juga aku minat kat JUN HYUN kan?
hahaha...


percaya atau tak...korang kena percaya juga...
aku prnah suka kat LEE JOON MBLAQ...
hahahaha!
sebab?
mungkin sebab aku tgk NINJA ASSASSIN kot...
well,
mase tgk cter tu...aku tertanya2 gak siapalah mamat yang jadi RAIN mase kcil ni...handsome?bolehlah...
bile tau dia ni member MBLAQ,
aku pun trus minat MBLAQ...
yang letika tu aku paling anti-MBLAQ senanya...
even aku tau MBLAQ ni under RAIN...
lagu pertama MBLAQ yang aku dgr...
Y...
entah mcm mane la aku bley minat gile kat MBLAQ pun tak tahu...
mungkin lepas tgk MV CRY n STAY kot...
start tak minat LEE JOON?
em...
entah...tak tahu...
tup2 je...minat kat org lain...hahahah!!!

ha~...sekarang nak cter pasal org yang paling aku benci dulu...hehehehe...calon2 nya:

 JANG WOO YOUNG 2PM
seyesly...dulu aku sgt benci tgk muka dia...
sbb aku rase dialah yang paling tak comel sekali dlm 2PM ...
boleh dikatakan...
paling menyampah tgk muka dialah...


ONEW SHINee
ni lagi sorang...paling tak suka kat ONEW...
sebabnya...dulu aku sgt minat kat JUNHYUN sampai aku rase ONEW ni tak layak jd leader...ee...
jahat tak aku dulu???


JUNG BYUNG HEE aka G.O MBLAQ...
hahahaha...
dulu.mase aku mula2 knal MBLAQ...
dialah yang paling aku tak suke..paling benci...
smpai aku pikir...
macam mana RAIN boleh terpikir amik mamat ni masuk MBLAQ?
wah,berbisanya mulut aku dulu...
mungkin sebab dia bela facial hair tu kot...
nampak mcm ahjussi...


LEE GI KWANG B2ST
alasan?
sebab aku rase dia ni mcm bajet comel dlm B2ST...
padahal tgk biasa je...
tapi sekarang,aku tarik balik kata2 tu...
dia bukan bajet comel..
memang dia ni comel pun...
adoi...

"SEKARANG NI?APA DAH JADI?"
jadi...apa yang korang perasan antara 4 calon2 ni tadi...
diorang ni lah yang paling aku minat sekali sekarang...
sampai aku rase orang lain tak boleh langsung minat kat dorang...
hahahaha...
lawak pula...

WooYoung 2PM:mula minat lepas tengok YOU'RE BEAUTIFUL PARODY
ONEW SHINee:mula minat lepas tengok MV LUCIFER n HELLO
G.O:mula minat lepas tengok transformasi dia menjadi lebih muda(tapi tu pun tak minat sgt lagi tau).Menjadi ekstreme minat kat dia lepas tgk MV STAY(sbb rase dia nampak terlalu cool dlm mv tu)hahahaha!
GiKwang B2ST:mula minat lepas aku masukkan dia dalam cerita aku...bukan cerita 'ONE WORD'...tapi cerita'Last Love' yang baru je berjaya dihabiskan tu.Dalam tu,aku jadikan dia adik G.O..hahahaha...

tu la orang kata...
tak kenal maka tak cinta..
jgn benci sgt
sebab nanti...
yang benci tu lah nanti bertukar jd syg...
huhuhu....

Don't Love Me Part 4

“Hyung,ada orang cari hyung!”Laung Sung Jae yang baru sahaja masuk ke dalam bilik latihan itu.Ji Hoon yang sedang sibuk berlatih itu segera menghentikan latihannya.
“Siapa?”Soal Ji Hoon sambil mengelap peluhnya.Sung Jae mengangkat bahunya.Pasti bukan Ji Yeon.Ji Hoon segera keluar dari bilik latihan itu.Ji Hoon tergamam apabila melihat Dong Hae sedang menunggunya di situ.Apa yang Dong Hae buat kat sini?
Dong Hae mengukir senyuman manis sambil menundukkan sedikit kepalanya sebagai tanda hormat kepada Ji Hoon.Ji Hoon turut membalasnya.
“Awak mesti Encik Jung Ji Hoon?”Soal Dong Hae.Perlahan-lahan,Ji Hoon mengangguk.Dong Hae kemudiannya menghulurkan tangannya sambil tersenyum.
“Saya Dong Hae,Lee Dong Hae,”kata Dong Hae.Ji Hoon menyambut huluran tangan Dong Hae itu.
“Ada apa Encik Lee datang jumpa saya ni?”Soal Ji Hoon.
“Aish,tak payahlah nak berencik-encik dengan saya.Panggil saya Dong Hae je,”balas Dong Hae,enggan mahu berlagak formal.Ji Hoon tersenyum nipis.
“Chuwesuhamnida,”ucap Ji Hoon,rendah diri.Melihat dari gaya penampilan Dong Hae itu,ternyata Dong Hae bukannya dari golongan orang kebanyakan.Pasti lelaki ini merupakan pewaris sebuah empayar perniagaan keluarga yang besar.
“Saya dah dengar daripada Ji Yeon.Dia cakap,awak yang tolong bawakan saya ke hospital malam tu.Saya nak ucapkan banyak-benyak terima kasih kepada awak.Maaflah sebab saya dah banyak susahkan awak,”kata Dong Hae.Ji Hoon menggeleng.
“Tak ada apalah,Dong Hae.Memang patut saya tolong pun.Saya harap kesihatan awak dah pulih semula,”kata Ji Hoon.Dong Hae tersenyum.
“Ya,terima kasih kepada awak juga.Keadaan saya dah baik semula.Jadi,saya ingat saya nak balas balik apa yang awak dah buat kat saya.Saya harap awak tak keberatanlah,”kata Dong Hae.
“Em,tak payahlah.Saya memang ikhlas tolong awak.Lagipun tak adalah besar mana pertolongan saya tu.Ji Yeon yang lebih banyak tolong awak,”kata Ji Hoon.Tumpuan Dong Hae kemudiannya teralih ke arah bilik latihan yang terletak di belakang Ji Hoon itu.
“Awak kerja kat sini ke?”Soal Dong Hae,ingin tahu.Ji Hoon angguk.”Wah,kira awak ni stuntmanlah?Daebak!”Dong Hae teruja.
“Boleh saya cuba sesuatu kat dalam?”Soal Dong Hae.
“Em,tapi…awak kan baru sihat.”Ji Hoon lebih bimbang akan keadaan jantung Dong Hae yang lemah itu.Dong Hae tidak boleh terlalu aktif memandangkan jantungnya tidaklah sekuat seperti orang dewasa yang normal.
“Ala,saya nak cuba yang biasa-biasa saja.Bolehkan?Saya teringinlah nak cuba.Tak dapat buat yang ekstrem,buat yang simple-simple pun tak apalah,”kata Dong Hae,tetap berdegil.Ji Hoon mengalah.Entah mengapa,kedegilan Dong Hae itu membuatkan dia teringat kepada seseorang yang begitu dekat di hatinya dahulu.

“Wah,tak pernah saya rasa puas macam ni!”Jerit Dong Hae,puas hati.Ji Hoon sekadar tersenyum nipis.Dihulurkan air kepada lelaki itu.Dong Hae tersenyum sambil angguk.”Gomawo,”ucap Dong Hae.”Disebabkan penyakit saya ni,saya disekat daripada bergerak terlalu aktif.Sampaikan saya rasa terlalu bosan,”kata Dong Hae.Ji Hoon sekadar mendengar.Peluh yang membasahi tubuhnya itu membuatkan Dong Hae membuka bajunya.
“Wah,kagumnya saya tengok badan awak.Biar betul awak ni tak aktif dulu,”kata Ji Hoon,kagum melihat badan Dong Hae itu.Dong Hae tersenyum.
“Ala,bersenam dekat gim je.Itupun doktor yang kena pantau.Tak rasa bebas langsung,awak tahu tak?”Balas Dong Hae.
“Mestilah.Keadaan awak tak mengizinkan.Keluarga awak mesti risaukan awak,”kata Ji Hoon,sebelum meneguk air sejuk itu.Dong Hae melepaskan keluhan berat.
“Kan bagus kalau saya pun berfikiran macam tu.Malangnya saya ni jenis yang tak suka dikongkong,”kata Dong Hae.”Pertunangan saya dengan Ji Yeon pun bukan atas kerelaan saya,”kata Dong Hae lagi.Ji Hoon mulai berasa tidak selesa dengan kata-kata Dong Hae itu.”Saya dengan Ji Yeon tak pernah sependapat.Saya tak faham kenapa omma dengan appa beriya-iya nak satukan saya dengan Ji Yeon.Untuk kepentingan perniagaan ke?Saya pun tak tahu,”kata Dong Hae lagi.
“Takkan sedikit pun awak tak cintakan Ji Yeon?Dia mungkin berkasar dengan awak.Tapi,saya rasa dia seorang gadis yang baik.Mungkin awak patut kenal dia betul-betul.”Barulah Ji Hoon bersuara,memberikan pendapatnya.Seboleh-bolehnya,dia mahukan yang terbaik antara Dong Hae dan Ji Yeon.Dong Hae tertawa kecil.
“Dia tak pernah cintakan saya.Tak pernah,”kata Dong Hae,lemah.Ji Hoon diam.Dong Hae memandang ke arah Ji Hoon.”Dari cara dia pandang awak,dari cara dia ketawa bila bersama dengan awak,saya tahu…dia sebenarnya cintakan awak,Ji Hoon,”kata Dong Hae.Ji Hoon terkejut.
“Apa awak cakap ni?Saya dengan Ji Yeon tak ada apa-apa.Lagipun kami baru kenal.”Ji Hoon cuba menerangkan situasi sebenar kepada Dong Hae.Dia tidak mahu Dong Hae salah ertikan hubungan persahabatannya dengan Ji Yeon.
“Saya dengan Ji Yeon dah lama kenal.Tapi,kenapa dia tak pernah cintakan saya?Tulah namanya cinta pandang pertama.Dia cintakan awak sejak dari kali pertama dia jumpa awak,”kata Dong Hae.Ji Hoon terdiam.”Saya tahu Ji Yeon pernah keluar dengan awak.Saya nampak…dan masa tu saya sedar,”katanya lagi.Ji Hoon melepaskan keluhan berat.Ji Hoon kemudiannya menoleh ke arah Dong Hae.
“Apa yang awak sedar?Awak sedar yang awak sebenarnya cemburu?Awak sedar yang awak sebenarnya cintakan dia?Betul kan?”Soal Ji Hoon.Dong Hae terkejut.Ji Hoon melepaskan nafas panjang.”Ji Yeon ada luahkan perasaannya kepada saya,”katanya.Dong Hae tergamam dengan pengakuan Ji Hoon itu.
“Tapi,saya rasa yang saya tak boleh terima cinta Ji Yeon.Saya tak boleh.Dan awak sepatutnya tak boleh terus mengalah macam ni.Awak lebih kenal Ji Yeon daripada saya.Saya yakin,dia sebenarnya sayangkan awak cuma dia sengaja menafikannya.Awak tak tahu,dia nampak risau sangat masa awak sakit hari tu,”kata Ji Hoon.Dong Hae membuang pandangannya ke luar.Mata Ji Hoon kemudiannya tertumpu ke arah rantai leher yang dipakai oleh Dong Hae itu.Rasanya,dia seperti pernah melihat rantai itu sebelum ini.Perhatiannya teralih semula ke arah wajah Dong Hae.Ji Hoon menutup matanya.Mustahil!Walaupun dia mengharapkan berlaku suatu keajaiban,namun dia tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi.Orang yang sudah mati mustahil dapat hidup semula.Niatnya untuk bertanyakan sesuatu terhadap Dong Hae terbantut apabila lelaki itu menjawab panggilan telefonnya.Dong Hae kemudiannya menoleh ke arah Ji Hoon sambil mengukir senyuman manis.
“Saya kena balik sekarang.Ada hal sikit,”kata Dong Hae sambil menyarungkan semula bajunya.Ji Hoon sekadar angguk.”Terima kasih untuk hari ni.Saya rasa seronok sangat,”kata Dong Hae,sambil menghulurkan tangannya.Ji Hoon menyambut salamnya.Dong Hae beralih daripada Ji Hoon dan mula beredar.
“Saya harap…kita boleh lupakan apa yang kita bincangkan tadi,”kata Dong Hae.Ji Hoon tidak membalas.Kali ini,bukan hal yang melibatkan Ji Yeon yang merunsingkan fikirannya.Tetapi lebih kepada rantai yang tergantung di leher Dong Hae itu.Bagaimana rantai itu boleh berada di tangan Dong Hae?Ji Hoon kemudiannya menanggalkan rantainya yang tergantung pada lehernya itu.
“Siapa Dong Hae sebenarnya?”

 Jung Ji Hoon
 Lee Dong Hae
Park Sung Jae